Creatief leren denken.

Door creatief te leren denken en uitgedaagd te worden out-of-the box te denken vergroot jij je persoonlijke effectiviteit. Deze effectiviteit kan jij als leerkracht / docent in de klas gebruiken en ook bij kinderen herkennen en stimuleren.

Zonder creativiteit geen nieuwe ideeën. Zonder nieuwe ideeën geen verandering. Zonder verandering geen groei...

De huidige maatschappij vraagt om creatief denken: een mix van verhelderen, ideeën bedenken, ontwikkelen en actie. Ieder mens is creatief, maar iedereen op een andere manier. Inzicht in de eigen creatieve denkvoorkeur en die van anderen heeft een positieve invloed op innovatie en vernieuwing.


Creatief denken kun je leren.

Creatieve vaardigheden kun je leren. Je kunt je hersenen, net als spieren, ontwikkelen. Inzicht in je eigen creatieve kracht kan je helpen te anticiperen op zaken waar je meer hulpmiddelen of ervaring nodig hebt en waar je anderen zou kunnen helpen. De training creatieve leerkrachtvaardigheden ziet er als volgt uit:

  • Vooraf: foursight© assessment.
    In dit assessment wordt middels een vragenlijst jouw voorkeursdenkstijl in kaart gebracht. Je krijgt vervolgens een persoonlijke analyse van jouw profiel.
  • Dag 1: halve dag
    Foursight. Tijdens deze dag wordt een verdieping gegeven op creatief denken, op de verschillende foursight profielen en ga je met jouw eigen denkstijl aan de slag.
  • Dag 2 en 3: Creatief denken en doen.
    Aan de hand van jouw profiel behandel je een eigen leervraag en doorloop je de stappen van het creatieve proces aan de hand van jouw eigen situatie. Je krijgt inzichten in de situatie, verkent ideeën, categoriseert ideeën en werkt vervolgens een idee uit. Dit alles gebeurt tijdens deze twee dagen op interactieve, creatieve en persoonlijke wijze.